Sijoita bitcoiniin

sijoita bitcoiniin
Nykyisin on useita sijoittamisen tapoja ja kohteita, joista yksi suosioon noussut ovat kryptovaluutat eli digitaalisessa muodossa olevat valuutat. Kryptovaluutoista tunnetuin on varmasti vuonna 2008 alkunsa saanut Bitcoin. Se on päässyt jo monen sijoittajan sijoituskohteeksi ja sen ansiosta moni on kerännyt varsin merkittävää tuottoakin. ”Sijoita bitcoiniin, jos haluat vakuuttaa omaisuutesi” saattaa kuulua jonkun sijoittamiseen perehtyneen suusta, mutta onko tässä perää? On olemassa muutamia huomionarvoisia seikkoja Bitcoiniin ja muihin kryptovaluuttoihin sijoittamiseen liittyen.

Sijoita bitcoiniin nämä huomioiden

Bitcoinien ostaminen käy varsin helposti ja vaivattomasti useiden eri kauppa-alustojen kautta ja se ei juurikaan eroa esimerkiksi rahastojen tai osakkeiden ostamisesta. Bitcoin on muiden tunnettujen kryptovaluuttojen tavoin myös siitä helppo sijoituskohde, että sitä voi ostaa esimerkiksi suoraan euroilla.

Bitcoiniin sijoittamisesta ollaan sijoitusrintamalla montaa mieltä. Bitcoinin taustalla on niin kutsuttu lohkoketjuteknologia eli valuutan toiminta perustuu tietynlaiseen digitaaliseen palapeliin, jossa on muodostelma matemaattisia algoritmeja. Lohkoketjun tietokanta on miljoonien tietokoneiden muodostamaan verkostoon hajautettu ja sitä voidaan pitää myös modernina kirjanpitomuotona. Jotkut uskovat, että bitcoin on kullan ja arvometallien tavoin suojassa inflaatiolta.

Bitcoinin ostamisessa kannattaa huomioida kaupanteon kulut, aika usein ainakin valuutan osto- ja myyntikurssin erotus tulee maksettavaksi kaupankäynnin yhteydessä. Bitcoiniin sijoittamiseen liittyen on olemassa myös niin sanottu CFD-kauppa, jonka kautta voi Bitcoinin omaksi ostamisen sijasta hyötyä sen hinnanmuutoksista.

Kannattaako sijoittaa Bitcoiniin?

Kannattaako Bitcoiniin sitten sijoittaa? Kaikessa sijoittamisessa on toki riskinsä ja niin on myös kryptovaluutassa sijoituskohteena. Kryptovaluuttojen tulevaisuudesta ei vielä tiedetä, mutta toki Bitcoinin takana olevan tietokannan hajautus tuo tietynlaista turvaa. Epävarmuutta sitä kohtaan on lisää toisinaan sen arvon jyrkkä aleneminen vastoin aiempia odotuksia.

Sijoitus Bitcoiniin voi olla hyvä valinta, mikäli olet sitä mieltä, että tulevaisuudessa sen käyttö yleistyy tai jopa korvaa perinteistä rahaa tai että valuutan taustalla oleva lohkoketjuteknologia vankistaa asemaansa. Samoin se voi olla järkevää, mikäli aikeissasi on hajauttaa omia sijoituskohteitasi ja ehkä jakaa myös taloutesi puskuria käteisen rahan tai pankkitalletusten lisäksi kryptovaluuttoihin. Bitcoin tunnetaan myös hitaana valuuttana, joten markkinoilla on suuret odotukset siihen, että sen rahansiirtojen hitaus saadaan huomattavasti nopeutumaan sekä kustannukset kuriin.